EDREMİT'TE ALAN KILAVUZLUĞU EĞİTİMİ”

EDREMİT

Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı belgeli Alan Kılavuzluğu Eğitimi Güre Afrodit Termal Otel'de yapıldı.

 Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı belgeli Alan Kılavuzluğu Eğitimi Güre Afrodit Termal Otel’de yapıldı.

 Edremit ilçesi Güre Afrodit Termal Otel’de yapılan Kazdağı Milli Parkı Belgeli Alan Kılavuzluğu Eğitimi İlyada Harita Ltd. Şti. Müdürü Harita Mühendisi İlyas Yılmaz tarafından verildi.

Alan Kılavuzlarının harita bilgileri geliştirmek amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği “Alan Kılavuzluğu Eğitimi” Güre Afrodit Termal Otel’de gerçekleştirildi.

21.450 hektar alanda bulunan Edremit Kazdağı Milli Parkının sahip olduğu doğal değerlerinin ziyaretçilere doğru aktarılması ve korunan alana gelen ziyaretçilerin yönlendirilmelerinin sağlanması, doğada yön tayini gibi konularda eğitim veren Harita Mühendisi İlyas Yılmaz, Alan Kılavuzluğu eğitimleri “Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirildi.

Alan Kılavuzluğu Eğitiminde, Harita, pusula, GPS, Altimetre, Doğal işaretlerden faydalanarak yön bulma, temel harita bilgileri, harita üzerindeki işaretler, harita ölçeği ile mesafe tayini, haritada yer belirleme, Topoğrafik haritalar, eşyükselti eğrilerini okumak, coğrafi koordinat sistemi, pusulayı kullanma yöntemleri, kaybolma durumunda yapılacaklar ve alınacak önlemler hakkında alan kılavuzlarına eğitim verildi.

Kazdağı’nın doğal bir hazine niteliğindeki jeomorfolojik özelliklerinin korunması, flora (bitki) ve fauna (hayvan) varlığının devamının sağlanması, araştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için ana hedefi korumaya dayalı olarak gerekli faaliyetleri gerçekleştirmek ve tanıtımı için Kazdağı Milli Park Alan Kılavuzları belge eğitimine alınması mecburi olduğu açıklandı.

Alan Kılavuzluğu Eğitimi sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan alan kılavuzlarına “Alan Kılavuzluğu Belgesi” verilecek.

KAZDAĞI

Ege bölgesi ile Marmara bölgesini birbirinden ayıran antik çağlarda İda Dağı olarak anılan Kazdağı Biga yarımadasının en yüksek dağıdır. Edremit ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kaz dağı Milli Parkı binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri, uygarlıkları, mitolojik savaşları ve birçok kültürel yaşamı barındıran eşsiz doğal ve kültürel zenginliği ile ulusal ve uluslar arası öneme sahip korunan bir bölgemizdir.

Dünyada ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kazdağının Sarıkız Efsanesinin yaşandığı Tepesi 1726 metre, Babadağ Tepesi ise 1727 metre yüksekliğindedir. Kazdağı, güney yüzü Zeytinli Çayından başlayıp kuzeye doğru uzanarak zirvede Çanakkale sınırı ile kesişip zirveden de batıya doğru devam ederek Altınoluk beldesinin batı tarafında yer alan damla tepe bölgesinde son bulur.   Enver DOLGUN

 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı